Gulek geçidi nereyi nereye bağlar?

2022 0 Comments

Gülek Boğazı (antik adıyla Kilikya kapısı), Mersin ilinin Tarsus ilçesi sınırlarında bulunan ve Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi arasında bağlantıyı sağlayan Toros Dağları üzerindeki geçittir.

Belen ve Gülek geçitleri nerede?

Çubuk, Belen, Sertavul, Gülek 3-Silifke'yi İç Anadolu bölgesine bağlayan geçidin ismi nedir? (Mersin'in Silifke ilçesi Göksu'nun denize aktığı yerdir. Bu geçitten Konya'ya gidilebilir.)

Kalkanli geçidi nereyi nereye bağlar?

Kalkanlı (Zigana) Geçidi: Trabzon'u Gümüşhane'ye bağlar.

Belen Geçidi nereleri birbirine bağlar?

Belen Geçidi, ayrıca Suriye Kapıları olarak da bilinir, Türkiye'nin güneyinin ortasında bulunan Hatay ilinin Belen ilçesinde yer alan bir geçittir. Nur Dağları üzerinde 300 adım genişliğinde olduğu söylenen dar bir geçittir. Kilikya'yı Suriye'nin içine bağlayan en önemli yoldur.

Çubuk geçidi hangi illeri bağlar?

Antalya'dan Burdur'a, Göller Yöresi'ne geçmek için kullanılan geçit. Antalya ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir.

Zigana ve Kop Geçidi nerede?

Zigana Geçidi ( ), Kuzey Anadolu Dağları'nda, Gümüşhane ili sınırları içerisindeki bir geçittir. Rakımı 2032 metredir. Geçit Doğu Karadeniz coğrafi yapısı ile Orta Anadolu yaylaları arasındaki geçiş noktasında bulunur.

Kavak geçidi nerede?

Kavaklar Geçidi 40.767532 enlem ve 29.954756 boylamda yer almaktadır. İzmit ilçesine bağlıdır. Kavaklar Geçidi haritası Kocaeli ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Kavaklar Geçidi posta kodu 41000.

Geminbeli geçidi hangi dağda?

Geminbeli Geçidi 2010 metrelik rakımı ve dar yollarıyla listeye giren Geminbeli Geçidi Sivas'ta bulunmaktadır. Van'da bulunan ve Türkiye'nin en yüksek geçidi olan Karabel aynı zamanda dünyanın araç geçişi yapılabilen en yüksek 25. geçididir.

Ilgaz geçidi hangi illeri bağlar?

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli

Ilgaz Dağları
Bilgiler
KonumIlgaz, Çankırı-Kastamonu
DurumAktif
BaşlangıçÇankırı